8/01/2014

See you soon, Paris!

_DSC6178

Kesäkuun alussa suuntasimme Pariisiin viimeiselle lomareissulle ennen kuin Heikki joutui valtion leipiin. Pariisista sen verran, ettei sitä todellakaan turhaan joka paikassa hehkuteta. Niin kaunis ja tunnelmallinen kaupunki! Ja ranskalainen kulttuuri - sen huolettomuus, rentous ja ajattomuus, ihanaa!

_DSC6200

_DSC6267

Saavuimme Pariisiin Maanantai-iltana sen verran myöhään, että päädyttiin kiertelemään vain La Defenceä, jossa hotellimme sijaitsi. La Defence oli keskustaa huomattavasti hiljaisempi ja rauhallisempi alue, mutta tästä huolimatta menoa ja ihmisiä riitti yön pikkutunneille asti.

Tiistai oli sateinen ja pilvinen, joten päätettiin hyödyntää se shoppaillen. Keskiviikkona taas auringon paistaessa ja kaupungin ollessa täynnä elämää lähdimme kiertelemään ympäriinsä bongaillen samalla nähtävyyksiä ja paikallisia ihmisiä.

_DSC6641

_DSC6433

_DSC6715

Kolmas päivä meni yhtä rennoissa meiningeissä kuin edellinen. Suunnitelmiin kuului puistoilua, herkullisia patonkeja, päämäärätöntä kiertelyä, nähtävyyksiä ja litroittain jäätelöä. Sorruin tosin myös shoppailemaan vielä vähän lisää tiistain saldon lisäksi...

_DSC6755

_DSC6276

_DSC6345

Tässä puistossa hengailtiin itse asiassa kolmena päivänä viidestä. Joka puolella oli elämää ja ah, niin kaunista. Eikä vieressä törröttävä Eiffel-tornikaan paikkaa ainakaan rumentanut. ;)

_DSC6763

_DSC7036

Fiilis kaupungissa on mahtava! Lahjakkaita muusikkoja joka nurkan takana, kahviloiden terassit täynnä elämää, toinen toistaan kauniimpia rakennuksia, paikallista ruokaa tarjoilevia kojuja, rakkauslukkoja siellä täällä ja naurua joka puolella. Pariisi todellakin on täynnä elämää. En ollenkaan pistäisi pahakseni, jos joskus tuolla asuisin.

_DSC6388

_DSC6358

_DSC6798

Torstaina päätettiin lähteä paikalliseen tapaan kaupan kautta piknikille. Oli ihana makoilla muutama tunti nurmikolla herkutellen ja nauttien auringosta kiirehtimättä yhtään mihinkään. Puistosta lähdimme jälleen kiertelemään kaupunkia. Ranskalainen puistokulttuuri olisi mahtava saada tänne Suomeenkin! Ainakin Kajaanissa ne ammottavat aina tyhjyyttään.

Auringonlaskun aikaan suuntasimme riemukaaren päälle ihailemaan kaupunkia. Näkymät oli oikeasti mahtavat! Vinkkinä teille, jotka Pariisiin suuntaatte, alle 25-vuotiaat pääsevät nauttimaan näkymistä ilmaiseksi, kannattaa siis ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväksi!

_DSC7022

_DSC6724

_DSC7071

Vikana päivänä luovutettuamme hotellihuoneen suuntasimme juna-asemalle viemään matkalaukut säilöön, sillä lento Suomeen lähti vasta illalla. Viimeisenä missiona kierreltiin  latinolaista korttelia, joka jäi muina päivinä vähän vähemmälle huomiolle. Jälkikäteen vähän harmittaa, sillä se osoittautui yhdeksi meidän lempialueista. Joka nurkassa sattui ja tapahtui ja paikallisia oli huomattavasti enemmän kuin muualla. No, ensi kerralla sitten!

_DSC6916

Kaikki kuvat ovat muuten Heikin ottamia. Itse keskityin koko matkan vain kiertelemään ja fiilistelemään luovuttaen kuvaajannakin mielelläni tälle meidän ammattilaiselle. ;)

Onko ruudun toisella puolella muita Pariisissa käyneitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your comment!