2/04/2016

My kind of burritos & fries

_DSC9576

Mitä tulee mun tän hetkiseen ruokavalioon, se on melko tarkka summa mun tavotteista, lähtöpisteestä, tarvittavista ravintoaineista sekä kulutuksesta. Jokainen päivän ateria on suunniteltu gramman tarkkuudella. Ensimmäiset 3 viikkoa kuiva kana ja makarooni upposi vielä melko hyvin. Nyt kuitenkin päivästä toiseen lautasella pyörivä sama ruoka on alkanut tökkimään ja ollaankin kehitelty samoista raaka-aineista jotain mielenkiintoisempaa syötävää. Kaikki safkat on super helppoja ja yksinkertaisia. Näillä mun sallituilla raaka-aineilla on paha mennä sen enempää kikkailemaankaan. Ekana esittelyyn pääsee burritokset bataattiranskalaisilla.

Koska vehnätortilla on tällä hetkellä ehdoton no no, sen virkaa hoitaa reilun kokoinen salaatinlehti. Sisään päätyi tuoreista raaka-aineista valmistettu ja hyvin maustettu jauhelihamössö sekä perinteiset kurkut ja tomaatit.

_DSC9689

Tarvitset:
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Kurkkua 
Sipulia
Jauhelihaa
Bataattia

Jauhelihan maustamiseen:
Chili
Jauhelihamauste
Mustapippuri
Valkopippuri
Paprikamauste
Suola

Pese ja pilko kasvikset. Kuulota sipuli pienessä määrässä öljyä. Heitä joukkoon jauheliha ja odota sen ruskistumista. Muussaa odotellessa tomaatti mahdollisimman velliksi. Mulla määrät on gramman tarkkoja ja 100g jauhelihaa kohden saan syödä 50g tomaattia eli kokonaista jauhelihapakettia kohti laitetaan noin 2 keskikokoista tomaattia. Kun tomaatit on muussattu ja jauheliha ruskistunut, nakkaa tomaatti ja mausteet sekaan. Mausta oman maun mukaan. Me tykätään laittaa yllämainittuja mausteita ja aika reilulla kädellä. Oikeasti maustaminen on tän safkan a ja o. Oon tottunut käyttämään valmiita tacomausteita, mut uskallan väittää, että itse maustamalla jauhelihasta saa jopa parempaa, kun vaan uskaltaa sirotella reilusti.

Laita bataatit lohkottuna pannulle, jossa on tilkka kiehuvaa vettä. Anna keittyä hetki, älä kuitenkaan pehmetä keitetyn perunan oloiseksi. Kaada jäljelle jäänyt vesi pois ja lisää tilkka öljyä. Paista bataatit rusehtaviksi ja mausta suolalla.

Täytä salaatinlehti jauhelihalla ja kasviksilla. Jauheliha on helppo vaihtaa myös kanaan ja ilman tarkkaa ruokavaliota tortillan sisään voi nakata muitakin kasviksia maissista ananakseen. Kiinnitä lehti coctailtikulla ja nakkaa bataattiranskalaiset kylkeen, nam!

_DSC9705

Huomenna, tai nyt kun vilkaisin kelloa voin sanoa jo tänään, mulla onkin synttärit ja mittari heilahtaa kahdenkympin paremmalle puolelle. Synttäreiden ansiosta pääsen lauantaina viettämään ensimmäistä herkkupäivää viiteen (!!!!) viikkoon. Vaikka tää terveellinen elämäntyyli on ehdottomasti mun juttu, niin kyllä se ajatus Fazerin uutuus levyjen maistamisesta saa muutaman riemunkiljahduksen aikaiseksi. Onko siellä napattu jo Fazun liikkeestä mukaan omat maistiaiset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your comment!