6/03/2016

Ihana lihava sokeri

Hei. Olen Katariina ja olen sokeriaddikti.

Emilian tekstejä lukiessa päätin vihdoin tarttua tuumasta toimeen ja avata tätä mun kivikkoista tietä kohti parasta versiota itsestäni. Kello on 1 yöllä ja Milanon kuvien dead linet ovat paukkuneet jo aika päivät sitten. Mutta just nyt on se oikea hetki kirjoittaa.

_DSC4784

Reilu vuosi sitten olin onnellisimmillani. Tiputtanut juuri 17 kiloa puhdasta läskiä ja tämän ansiosta täynnä tarmoa sekä energiaa. Sitten jotakin tapahtui. Salilla tuli käytyä vain puolet entisestä, kalorit muuttuivat vain numeroiksi ja suklaa ystäväksi. Kiloja hiipi takaisin. Hitaasti, mutta varmasti.

Viime jouluna havahduin vaa'an näyttävän +5kg. Tajusin, että palaan joko entiseen tai otan härkää sarvista. Päädyin jälkimmäiseen. Ja se härkä muuten potki menemään. Pistin koko ruokavalion uusiksi, otin käyttöön kovan treeniohjelman ja personal trainerin. Vaa'an numerot laski ropisten ja ensimmäistä kertaa myös lihas alkoi kehittyä. Ruokavalio luisti ja herkkuhammas helpotti. Minä voin hyvin.

_DSC4800

Kunnes tuli ensimmäinen cheat day. Kuuden viikon jälkeen ensimmäinen haukku keksiä ei tuntunut miltään. Mietin, miksi sitä ennen koki tarvitsevanva. Kunnes seuraavana aamuna heräsin, söin normaaliin tapaan aamupuuron ja havahduin; tekee mieli jotain hyvää. Ei helvetti. Sen jälkeen oli helppo repsahtaa kerran jos toisenkin.

Vapun jälkeen tipahdin kyydistä. Urheiltua on tullut aivan liian vähän ja syötyä ihan miten sattuu milloin milläkin tekosyyllä mm-kisoista kauniisiin kesäiltoihin. Paino ei ole lähtenyt nousuun — vielä, mutta tiedän senkin tätä menoa tapahtuvan. Moni saattaisi kysyä, miksi olet niin ankara itsellesi? Miksi et nauti elämästä? Anna kun kerron.

Olen syönyt miten sattuu koko elämäni. Urheillut joo, jopa treenannut, mutta ollut aina siitä huolimatta se pyöreä tyttö. Viimeksi olin bikineissä rannalla 6 vuotta sitten. Kuusi vuotta. Se on hiton pitkä aika hikoilla auringossa löysässä teepaidassa tai puristaa reisiä yhteen piknikillä ettei läskit lölly. Kunnes tuli eilinen. Minä, hietsu ja sinivalkoraidalliset bikinit. Tunsin auringon lämmön vatsalla, selkärankaan painautuvat hiekanjyvät sekä kylmän meriveden. Uskaltaisin väittää, että noista nauttiminen ilman takaraivossa jyskyttävää pelkoa vatsamakkaroista antaa mulle paljon enemmän, kuin ruuan kanssa höllääminen.

_DSC4794

Hei. Olen Katariina ja olen sokeriaddikti. Tulen varmasti kesän aikana herkuttelemaan torijäätelöllä jos toisellakin. Haluan nyt kuitenkin luvata itselleni, etten palaa entiseen ja unohda tänä vuonna oppimiani uusia elämäntapoja. Huominen alkaa juoksulenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your comment!