3/08/2017

JALKAPALLO PAIDAN ALLA

Mä en voi hyvin. Kun havahduin tähän, mutta mitään syytä oireisiin ei löytynyt, lähdin etsimään vastausta ruokavaliosta. Etsintä jatkuu edelleen, mutta jotakin olen kropastani jo oppinut.

Kärsin vatsaongelmista. Päivittäisestä turvotuksesta ja sen aiheuttamista kivuista. Ajoittain olen ihan varma, että vatsa repeää. Ettei iho vain veny enempää.

Turvotus on selkeästi yhteydessä syömiseen, mutta yksittäistä syytä on lähes mahdotonta nimetä. Jonain päivänä pala ruisleipää saa mut lyyhistymään kivusta lattialle. Toisena päivänä syön mäkkiaterian ilman että edes housun nappi puristaa. Kolmantena maha paisuu jalkapalloksi, vaikken ole vielä syönyt murustakaan.

_DSC3603

Lähdin muutaman ammattilaisen ehdotuksesta testaamaan gluteenitonta, maidotonta sekä sokeritonta ruokavaliota. Suurimman eron olen huomannut gluteenin kohdalla. Kun vaihdoin kaikki pastat, leivät, kastikkeet ja puurot gluteenittomiksi, väheni mahakivut puolella. Gluteenitonta ruokaa on nykyään tosi hyvin saatavilla ja korvike löytyy lähes kaikkeen. Olin itsekin yllättynyt miten helppoa sitä on välttää!

Mitä tulee sokeriin, jokainen meistä tietää, ettei se ole hyväksi. Olen kuitenkin huomannut, että sokeria pahempi mörkö on aivan liian vähän puhutut lisä- ja väriaineet. Kun syön itseleivotun gluteenittoman kakkupalan tai maidottoman suklaamoussen ei maha ole moksiskaan, vaikka sokeria löytyy molemmista. Sen sijaan pienikin pussi karkkia voi aiheuttaa tuntien turvotuksen ja kivut kyyryssä itkien vessan lattialla.

Maitotuotteet on mulle vielä toistaiseksi vähän kysymysmerkki. Teen kaikki ruuat maidottomina, mutta testailen vielä aiheuttaako oireita maitosokeri, -proteini vai mahdollisesti molemmat.

Tämän matkan aikana olen oppinut kuuntelemaan kehoani. Vaikka sinulla ei olisi paperilla mitään allergiaa tai sairautta, voi kehosi silti voida aidosti huonosti. Usko kehoasi.


I have problems with my stomach. I really hope I'll find a solution in my new glutenfree, sugarfree and no milk diet. I wanna live without pain. I wanna live full.
And because this new diet there's coming new recipes in blog soon.

Happy International Women's Day ! xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your comment!