10/21/2017

ME TOO

_DSC9137

"Tottakai sä haluat että toi hame riisutaan, miks muuten oisit pukenu tollasen kireän nahkahameen? Vai ootko sä joku esittelykappale?"
En ole. Olen myös pukenut hameen päälleni syystä. Jos haluaisin että se riisuttaisiin, olisin varmana riisunut sen jo.

_DSC9110_DSC9160

Seksuaalinen häirintä on mulle ja monelle muulle arkipäivää. Jos ei päivittäistä, vähintäänkin viikottaista. Moneenkaan asiaan en enää edes jaksa kiinnittää huomiota. Ai baaritiskillä joku puristi mua perseestä? Tais olla kolmas kerta tälle iltaa. En edes käännä päätäni.

Todella usein huomaan myös miettiväni, että ylireagoinko. Joku toinen on tullut pahemmin satutetuksi. Onko mulla oikeutta hermostua, jos mies tanssilattialla "vahingossa" tarraa rinnastani kiinni kun horjahtaa? Onko minulla oikeutta loukkaantua, kun mies haukkuu minua huoraksi, kun en lähde hänen matkaansa. Onko minulla oikeutta ärsyyntyä, kun työmies virne naamallaan tarraa haaroistaan kiinni katsoessaan minua?

_DSC9082_DSC9150_DSC9188

Me too -kamppanja sai mut tajuamaan, että miksi helvetissä ei olisi? Selasin Twitteriä ahdistuneena. Hästagin alle ilmestyi twiittejä nopeampaa kuin kerkesin niitä päivittää. Facebookissa tutut ja tutun tutut päivittivät etusivullensa #metoo. Ymmärsin, miten monia aihe koskettaa ja miten monella tapaa. Miten nämä muiden kertomuksiin verrattuna mitättömiltä tuntuvat ahdistelut ja niistä vaikeneminen ruokkii tätä käytöstä. Miten tuo sama työmies tarraa haaroihinsa toisen mimmin kohdalla tai miten tämä känniääliö huorittelee seuraavaakin ei kiinnostunutta naista.
Nyt mietin, miksi en kääntänyt päätäni silloin baaritiskillä? Miksi en sanonut, ettei toi ole ok? Miksei kukaan kertonut sitä sille puristelijalle jo päiväkodissa?

_DSC9177

Twitterissä muutama pyöritteli silmiään ja mietti missä menee flirttailun ja seksuaalisen häirinnän raja. Mulla on teille yks vinkki; jos et tiedä, älä flirttaile.

_DSC9203_DSC9145

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for your comment!